Zmieniam źródła białka co jakiś czas. Nie jest to ta sama szynka. Sera też non stop nie jem. Pojawiają się ryby, inne rodzaje mięsa, ale taki jadłospis, nie ukrywam, pasuje mi najbardziej. Ser i szynkę jadam z chlebem i warzywami, jak to nazwałeś, 'na sucho'. Dla mnie to wcale nie jest suche po dołożeniu np. ogórka i pomidora. Warzyw jem dosyć [...]
Szybka redukcja w Twoim przypadku to zdecydowanie nie jest dobry pomysł. Masz 16 lat potrzebujesz w tej chwili składników odżywczych. Musisz przede wszystkim zmienić swoje nastawienie. Twoje zdrowie jest priorytetowe. Najlepszym rozwiązaniem w Twoim przypadku będzie zwiększenie aktywności. Gry zespołowe, sporty walki - wybierz sobie coś i zacznij [...]
Liczyłem zaraz sprawdze w tabeli ile mi wyszlo w tej diecie wiec tak: na mase potrzebuje 1900kcal 69 g bialka 276 kcal 230 g ww 891 kcal 73 tluszcz 657 kcal Troche mam trudnosci bo niektorych produktow trudno obliczyc w gramach ale cos :)... A co do diety to o jakie żródła białka na śniadanie albo w szkole?Przecież nie bede jadł twrogu i jaj na [...]
[...] zależy od warunków miejsca, w którym jest tworzony przez pszczoły, oraz od sposobu, w jaki jest pozyskiwany. Dlatego też nie należy kupować kitu pszczelego z tzw. niepewnego źródła, ponieważ mogą znajdować się w nim różne zanieczyszczenia (m.in. też wosk pszczeli). Propolis zawiera biologicznie czynne związki chemiczne, wśród których należy [...]
moim zdaniem 3500 kcal to za duzo, powinno oscylowac wokol jakichs 300kcal, a moze mniej nawet Śniadanie (około 7.00) -płatki owsiane 100g -mleko 1,5%- 250g -rodzynki 50g -oliwa zoliwek 20 ml /zamiast oliwy mozesz dac orzechy, nasiona itp, no i nie widze zadnego zrodla bialka, daj jeszcze np. twarog chudy_______________________________________ nie [...]
Mam nadzieje , że nie łamie w żaden sposób regulaminu , jeżeli tak to prosze o usunięcie posta Znacie jakieś tanie źródła odżywek ? Jakieś hurtownie ? Chodzi o białka , tauryne ( słyszałem , że można kupić tanio ) itd. Dawać tu wszystkie informacje : Odemnie : www.ostrowia.pl - białko wpc 80 , 3x zł / kg ( zna chyba każdy ) www.agnex.pl - białko [...]
DIETA : sniadanie: 150g musli B=14g,W=90g,T=6g -//- =576kcl JAKIE MUSLI? PODZIEL TO ILE BEDZIE BTW Z RODZYNEK, PLATKOW I ORZECHOW I SAM SOBIE ROB MUSLI 2 jajka B=15g,W=1g,T=12g -//- =167kcl OK musli(siemie lniane +orzechy +suszone owoce+platki owsiane itd itp to sklad mojego musli) JEZELI NIE ZAWIERA CUKRU TO MOZESZ JESC ALE I TAK JESTEM ZA [...]
Witam co o tym sadzicie? czy jest jakas roznica gdy w 1 posilku dostarcze bialko : - z jednego zrodla tj np twarog - czy zjem sobie np jajeczka + tunczyka ; twarog i tunczyk ; czy np twarog i wpc? (przyjmijmy ze waga bialka jest ta sama dla wszystkich posilkow)
[...] zmiany będą zmieniały efekty, jakie chcesz osiągnąć za jego pomocą. Posiłki mogą być skrajnie proste, łopatologicznie można sobie założyć jedzenie sporej ilości chudego źródła białka - np. filet z kurczaka, zawsze są podobnych rozmiarów i ważą okoł0 150 gram, do tego pewna ilość warzyw - szczególnie polecam zieleninę różnego typu - sałaty, [...]
w sumie tu tez byla niescislosc , bo przeciez zawartosc bialka w miesie poddanym obrobce termicznej nie zmienia sie , dochodzi jedynie do odparowania wody wiec np 100g miesa po obrobce termicznej ma tyle samo bialka co 130g przed obrobka czyli surowego. podobnie do Evvera kiedys ten temat mnie medczyl i meczylem nim wykladowcow na uczelni i [...]
Mocno mi się nie podoba w jaki sposób rozkładasz białka, tłuszcze, węglowodany w posiłkach np: przed treningiem dałeś odżywkę białkową i wyszło Ci 70 g białka, po treningu dałeś 0 g białka i póżniej jakieś 12, 20 g... słabo wybrałeś żródła węglowodanów, z tłuszczami też jest przeciętnie - to tak wstępnie. Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-10-17 [...]
[...] białko oraz jako element wspomagający zabiegi mające na celu poprawę składu ciała. Dawkowanie: wg indywidualnych potrzeb od 1 do 3 batonów na dobę, zawsze wtedy gdy potrzeba źródła dodatkowych protein. Skład: syrop skrobiowy, polewa czekoladowa lub jogurtowa, białka serwatkowe, tłuszcz roślinny, ryż ekstrudowany, odtłuszczona mąka sojowa, susz. [...]
[...] zwłaszcza przez osoby aktywne między innymi sportowców dyscyplin siłowych i sylwetkowych, jak i wszystkich mających zwiększone zapotrzebowanie na wysoko-jakościowe źródła protein. Przydatny również w okresie rekonwalescencji po przebytych zabiegach operacyjnych i chorobach przebiegających ze wzmożoną stratą azotu. Informacja [...]
"jem duzo bialka(ryz,.... , owsianki,..." Jak to jest BIALKO to ja juz sam nie wiem.. Jestem wegetarianinemod 9 lat i wierz mi ze tacy jak ja najszybciej zaaprobuja takie produkty jako zrodla bialek! Ale nie! Nieeeee! Inna sprawa: poza tym ze boisz sie podstawowyc cwiczen : Twoj trening jest tak szablonowy jakby na tasmie w fabsyce go [...]
w twojej diecie brakuje mi warzyw i owoców, nie polecam też masła jako głównego źródła tłuszczu (oliwe daj lepiej, nie we wszystkich posiłkach, ale daj), dobre też są orzechy, wase proponuje zastąpić chlebem razowym, urozmaicaj źródła białka i zmniejsz ilosc tego pełnotłustego brie.
a i jeszcze jedno przed treningiem unikaj wegli prostych daj zlozone np kasza gryczana lub ryz brazowy i w zupelnosci wartosc 100 gram wegli przed treningiem powinna wystarczec a i do ostatniego posilku doloz troche tluszczy np garstke orzechow wloskich lub odrabine oliwy i stosunkowo nie masz zrodla bialka kazeinowego ktore jest bardzo dobrym [...]
[...] i łatwo przyswajalnej postaci. Proces obróbki kulinarnej powoduje niestety duże straty witaminy C i dlatego zup, podobnie jak gotowanych jarzyn nie można traktować jako jej źródła. Wartość odżywcza zup w proszku jest niższa niż zup domowych, jednakże należy zaznaczyć, że są nierzadko także produktami o niższej kaloryczności, niż zupy domowe. [...]
[...] na powiększenie masy mięśni. Podczas przedłużających się wysiłków dochodzi do niedoboru aminokwasów (jak wspominałem wcześniej), związanego z wykorzystaniem ich jako źródła energetycznego oraz substratów do syntezy substancji czynnych metabolicznie (np. aminy sympatykomimetyczne). Stan taki odpowiedzialny jest między innymi za tzw. [...]
350g białek z jaj to jakieś 38g białka, więc sam widzisz że są lepsze źródła, oliwe dałbym tu "na goło", bo jak będziesz na niej smażył, to większość zostanie na patelni, warzywa to obojętne jak zjesz.